Szkolenie w formie warsztatów - Manager jakości – praktyczne nadzorowanie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w łańcuchu żywnościowym
Szkolenie uczy pracy w dziale jakości lub pracy jako manager jakości Szkolenie obejmuje tematy z zakresu:
a) praktyczne przeprowadzania analizy HACCP (szczegółowe warsztaty);
b) słownictwa stosowanego w zarządzaniu jakością (polskie i angielskie);
c) praktycznego nadzorowania systemów GMP, GHP, GLP, GAP, HACCP, ISO 9001 i ISO 22000, BRC, IFS;
d) praktycznego zarządzania śledzeniem wstecznym oraz reklamacjami (w tym praktyczna nauka odpowiadania na reklamacje);
e) budowania relacji na styku firma – inspekcje sanitarne i weterynaryjne;
f) budowanie relacji działu jakości z innymi działami firmy;
g) rekrutacja personelu do działów jakości i laboratorium;
h) przygotowania firmy do audytów zewnętrznych klientów (w tym sieci handlowych) i audytów certyfikujących (przygotowanie firmy, pracowników, kierownictwa);
i) audytowania dostawców;
j) przygotowania planów higienicznych;
k) nadzorowania personelu produkcyjnego w zakresie systemów GMP, GHP, GLP, HACCP, ISO 9001 i ISO 22000, BRC, IFS;
l) nauka praktycznego wykorzystania prawa żywnościowego (przygotowanie opinii prawnych dla kierownictwa, przygotowanie odpowiedzi na pisma urzędowe)
Uczestnicy otrzymują certyfikat w języku polskim pt.:
„Manager jakości – praktyczne nadzorowanie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności w łańcuchu żywnościowym”